Het Nederlandse rallyseizoen beleeft zijn zomerstop, om toch ritme te behouden reisde het Paradigit Rallyteam afgelopen weekend af naar het Belgische Roeselare om daar deel te nemen aan de TBR Rally. Deze compacte rally,met zijn verraderlijke gladde stukken asfalt,stond twee jaar geleden ook al een keer op de kalender van het team.

Tijdens het verkennen werd al duidelijk dat deze editie geen gemakkelijke zou worden. Vier klassementsproeven met veel verschillende soorten asfalt moesten ieder viermaal verreden worden. Toen het op zondagmorgen net voor de wedstrijd zachtjes begon te druppelen was de uitdaging compleet.

Arjen de Koning / Cindy Verbaeten
Arjen en Cindy maakten een veilige bandenkeuze voor de eerste proeven, echter bleef de voorspelde regen uit. De eerste proef werd gebruikt om rustig ritme op te bouwen maar toch wisten ze een vierde tijd te realiseren, wat knap was tussen alle lokale rijders. Helaas schoten ze op de tweede proef even rechtdoor waardoor ze naar de 11e plaats duikelden in het algemeen klassement en werd dus een inhaalrace ingezet.

De tweede boucle werd veel tijd terug gepakt, waarna ze al weer op een 6e plaats terug te vinden waren. Het ritme was weer helemaal terug en in de auto was het gevoel aan het komen dat er nog wel eens meer in zou kunnen zitten.

De derde boucle werd de aanval ingezet op de 4e plaats waarvoor ze maar 3 seconden moesten goedmaken. Door een uitstekende foutloze boucle wisten ze zelfs de 3e plaats over te nemen met 1 seconde voorsprong op de nummer 4.

De laatste boucle wilden ze alles op alles zetten om die derde plaats mee naar huis te kunnen nemen. Wederom werd er tijd gewonnen op de concurrentie. De voorlaatste proef zagen ze dat ze nog maar 7 seconden verwijderd waren van tweede plaats en met aanvang van de laatste proef was dit verschil zelfs nog maar 2 seconden. “Wat een thriller was deze laatste proef” lacht Cindy, “We moesten minimaal 3 seconden sneller gaan dus we zijn er eens goed voor gaan zitten. We waren echt superblij toen we bij de finish zagen dat het ons gelukt was. Van de 11e naar een 2e plaats, dat hadden we nooit meer verwacht, we zijn dan ook echt super tevreden.”
Piet van Hoof / Max Jacobs
Ook Piet en Max kregen te maken met de moeilijke bandenkeuze voor de start, het asfalt in west-vlaanderen kan met een paar regen druppels al veranderen in één grote zeepbaan waar grip ver te zoeken is. Het duo koos voor een “veilige” mix van intermediates en slicks.

Al snel in de eerste boucle ontstond er een gevecht met de ook naar België afgereisde Jasper vd Heuvel. Ondanks dat Jasper een betere bandenkeuze had gedaan, konden ze hem toch goed partij geven en waren ze erg aan elkaar gewaagd. Aan het einde van de eerste boucle werd de eerste plaats gepakt met slechts 1 seconde voorsprong. De overige deelnemers volgden toen al op een meer dan een halve minuut en dus leek de strijd om de overwinning, net als in de afgelopen Vechtdalrally, tussen Piet en Jasper te gaan.

Om de voorsprong proberen uit te bouwen werd de tweede boucle op zachte slicks gestart. Maar ook Jasper wist te versnellen waardoor het spel om de seconden bleef bestaan. Deze tweede boucle werd op amper 5 seconden achter Jasper afgesloten.

Omdat de zachte slicks met het hoge tempo toch niet de ideale band bleek te zijn werd voor de derde boucle gekozen voor de harde slicks. Helaas kwam het mooie duel op klassementsproef 10 ten einde toen de multiriem kapot ging en daarbij de krukassensensor kapot sloeg. Hierdoor viel de motor uit en was het over en uit voor het duo. “Het was erg jammer om uit te vallen, het was een mooie strijd om de overwinning. Gelukkig maakt de mooie tweede plaats van Arjen en Cindy weer een hoop goed” aldus een ietwat teleurgestelde Max.

Het Paradigit Rallyteam gaat nu genieten van een verdiende zomerstop en zal weer terug keren tijdens de jaarlijkse afspraak in de shortrally van Kasterlee. Dit zal de opwarmer vormen voor de tweede seizoenshelft, die start met de Hellendoorn rally.

Start typing and press Enter to search