Van Hoof Sport is in staat om een grote diversiteit aan service werkzaamheden uit te voeren. Onze jaren lange ervaring in de rally sport betekent dat wij elke revisie professioneel en grondig aanpakken.

Van Hoof Sport voert de volgende service werkzaamheden uit:

Motor Revisie

Door de jaren lange ervaring met Mitsubishi motoren is Van Hoof Sport gespecialiseerd in het reviseren van de wel bekende Mitsubishi 4G63 en sinds kort de 4B11 motoren.

Alle onderdelen voor het reviseren van deze motoren zijn bij ons op voorraad tevens beschikken wij over een assortiment speciale zuigers, drijfstangen, koppakkingen etc. om een top motor te bouwen.

Ook voor de revisie van andere type motoren kunt u bij ons terecht.

turbo

Turbo Revisie

Van Hoof Sport is in staat om het lagerwerk van de Mitsubishi Lancer Evolution turbo’s te vervangen en de turbo op nieuw te balanceren.

Tevens beschikken wij over upgrade axiaal lagers voor extreme belastingen.

Transmissie Revisie

Van Hoof Sport is in staat de volledige transmissie van de Mitsubishi Lancer Evolution te reviseren.

Versnellingsbak

Het reviseren van alle type Dog Boxen, met name Drenth en Modena, behoort tot de mogelijkheden alsmede standaard synchromesch versnellingsbakken.

Van Hoof Sport heeft enkele verstevigde onderdelen voor de versnellingsbak die de originele Mitsubishi onderdelen vervangen, o.a. versterkt diff deksel, versterkte schakelassen, zie ook special parts.

Van Hoof Sport is tevens in staat om de Groep A X-Trac sequentiële versnellingsbak van de Mitsubishi Lancer Evolution te reviseren.

Differentiëlen

Van Hoof Sport heeft de mogelijkheid om alle differentiëlen van de Mitsubishi Lancer Evolution te reviseren.

Voor / Centraal Differentieel

Voor de Evolution 4-9 kunnen wij de eindoverbrenging van het voordifferentieel los vervangen. Tevens verzorgem wij de volledige revisie van het Ralliart front sper en het hydraulisch centraal differentieel.

Achter Differentieel

De volledige revisie van het achter differentieel behoort tot de mogelijkheden. Van Hoof Sport heeft een speciaal sper huis laten maken voor het standaard Mitsubishi achtersper wat vele malen sterker is dan het originele sper huis, zie ook special parts.

 

Modena Dog Box, Lancer Evolution X 
Achter Differentieel Lancer Evolution X
Gereviseerde AYC pomp Lancer Evo 7-9 GSR
AYC diff pomp revisie is vanaf €500,- ex BTW.
 

AYC Diff Pomp Revisie

Een veel voorkomende kwaal bij de Mitsubishi Lancer Evolution modellen is een kapotte AYC / ACD diff pomp. Deze pompen zitten op de Evo 4-6 GSR modellen en op alle versies van de Evo 7-9. Een defecte AYC pomp wordt aangegeven op het dashboard dmv een AYC waarschuwings lamp bij de Evo 4-6 en 3 brandende lampjes van de diff mode bij de Evo 7-9.

Wanneer deze AYC pomp defect is heeft dit een nadelig effect op de wegligging van de Lancer Evolution. De sper diffs worden hydraulisch gestuurd en waneer de pomp defect is zullen deze dus niet goed meer functioneren. De aandrijfkrachten worden nu niet meer optimaal verdeeld over de wielen.

Van Hoof Sport is in staat om deze AYC pompen in de meeste gevallen te reviseren. Een nieuwe AYC pomp is een dure aangelegenheid, een nieuwe AYC pomp kost al snel rond de €2500. Revisie is dus een uitstekend alternatief om de wegligging van de Lancer Evolution weer op top niveau te krijgen.

De pomp zal eerst, met behulp van speciale test appartuur, worden getest om te bepalen wat er precies defect is.

De defecte pomp wordt volledig gedemonteerd, schoongemaakt en gestraald. Alle onderdelen worden gecontroleerd en de defecte delen worden vernieuwd. Nadat de pomp weer is geassembleerd wordt deze getest op een proefopstelling om te controleren of alles correct functioneerd.

Wanneer de pomp goed is bevonden wordt deze terug gemonteerd onder de auto en zal het hydraulische systeem worden ontlucht met behulp van speciale test apparatuur.

Chassis Revisie

Van Hoof Sport is in staat om reparatie werkzaamheden uit te voeren aan elk Mitsubishi Lancer Evolution chassis. Onze werkplaats is uitgerust met een richtbank voor het herstellen en correct uitlijnen van een chassis.

Wij hebben gediplomeerde schade monteurs in dienst die elke chassis reparatie nauwkeurig en professioneel uitvoeren.

Verder heeft Van Hoof Sport de beschikking over een spuit cabine waardoor het complete chassis herstel in eigen beheer kan worden uitgevoerd.

Spuitklaar Lancer Evolution X Chassis

Volledige Rebuild

Uiteraard kunt u bij Van Hoof Sport terecht voor een volledige rebuild van elke Mitsubishi Lancer Evolution.
Wij kunnen de auto van A tot Z controleren en op die manier er voor zorgen dat uw rally wagen weer in top conditie is.

91b

Start typing and press Enter to search