Sinds 1990 is van Hoof Sport actief in de rally sport. In de begin jaren met een Opel Manta die werd ingezet in het Nederlands rally sprint kampioenschap waarna in 1995 werd overgestapt naar een Ford Sierra RS Cosworth.

In de winter van 1996 werd een nieuwe Ford Sierra RS Cosworth volledig in eigen beheer door het team opgebouwd. Met deze auto wonnen Piet van Hoof en Joost Verbeek het Nederlands rally sprint kampioenschap van 1997.

In 2000 schakelde het team van Van Hoof Sport over naar de Mitsubishi Lancer Evolution. Op verzoek van de eigenaar van Paradigit Computers werden er 3 groep N Mitsubishi Lancer Evolution V’s geprepareerd voor het Nederlands rally sprint kampioenschap. Tevens bouwde het team een Mitsubishi Lancer Evolution IV in groep A trim. Met de Evolution IV werd in 2000 het nationaal Nederlands rally kampioenschap gewonnen door Piet van Hoof en navigator Joost Verbeek. In 2001 pakten Arjen de Koning en Ronald Ouwerkerk de Nederlandse groep N titel met de Lancer Evolution V.

Sinds de overstap naar de Mitsubishi Lancer Evolution heeft het team van Van Hoof Sport zich volledig in deze auto gespecialiseerd en is men in staat om alle onderdelen van de auto binnenshuis te kunnen opbouwen, afstellen en reviseren.

Vanaf 2004 verzorgt het team de motor tuning en het onderhoud voor de Groep A Mitsubishi Lancer Evolution VI TM van Hein Jonkers.

In 2005 & 2006 verzorge het team de motor tuning voor de Groep A Mitsubishi Lancer Evolution VI van 7-voudig Nederlands Rally Kampioen Jan van der Marel.

In 2006 werden 2 Mitsubishi Lancer Evolution VII’s toegevoegd aan het wagenpark en werden deze in de loop der tijd omgebouwd tot uitermate snelle Groep A wagens.

In 2007 behaalden Jeroen Swaanen en Johan van Hout de Nederlandse rally sprint titel met een door Van Hoof Sport geprepareerde Groep N Mitsubishi Lancer Evolution VI TM.

In 2008 en 2009 werd de succesvolle samenwerking voortgezet met respectievelijk een Groep N Lancer Evolution VII en een Groep N Lancer Evolution IX.

In 2009 legde Van Hoof Sport de nadruk op de ontwikkeling van de nieuwe Mitsubishi Lancer Evolution X. De constructie van een speciale motorproefstand stelde het team in staat om de volledig nieuwe motor van de Evo X perfect af te stellen en een uitermate betrouwbare en snelle Groep N auto te maken. Met deze auto zijn inmiddels talloze top klasseringen en klasse overwinningen behaald.

Na enkele jaren niet deelgenomen te hebben aan een rally kampioenschap werd in 2013 besloten in te schrijven voor het Nationaal Nederlands Rallykampioenschap.

Dit werd een succes en de nationale nederlandse titel werd behaald door Arjen de Koning en Hein Verschuuren met een Mitsubishi Lancer Evolution VII groep A.

Start typing and press Enter to search