Tuning

Sinds Van Hoof Sport in 2000 begon met de motor tuning van de Mitsubishi Lancer Evolution is er met de jaren een grote hoeveelheid ervaring opgedaan op het gebied van de werking van de MOTEC ECU en het tunen van rally motoren.

Gezien de specifieke belasting van deze motoren is het van groot belang om nauwkeurige metingen aan de motor te kunnen verrichten.

Van Hoof Sport beschikt daarom over een motor proefstand die het team in staat stelt om motoren perfect af te stellen. Tijdens het testen van de motor op de proefstand is het mogelijk om een groot aantal motor parameters door middel van data logging vast te leggen en te analyseren.

De resultaten van deze metingen en de jaren lange ervaring die Van Hoof Sport heeft opgedaan in de rallysport maken het mogelijk om een uitermate snelle en betrouwbare motor mapping te maken.

Proefstand Operator Ruimte

Proefstand Operator Ruimte

Jarenlange ervaring in het tunen van rally motoren

Evolution X 4B11 Motor

Evolution X 4B11 Motor 

De motor proefstand van Van Hoof Sport is een Schenck D600 waterrem welke een maximaal koppel van 3000 Nm heeft een maximaal toerental van 8000 TPM.

Een elektronisch bedieningssysteem stelt onze operator in staat om metingen uit te voeren bij elk willekeurig toerental en motor belasting. Door middel van speciale software kunnen de meetgegevens worden geanalyseerd en vervolgens de nodige modificaties aan het motormanagementsysteem worden uitgevoerd.

De motor proefstand kan worden gebruikt voor het afstellen van elk type verbrandingsmotor op elke gewenste brandstof.
Voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen, neem contact met ons op.

Schenk D600 Waterrem

Schenk D600 Waterrem 

Op zoek  naar een vermogens toename voor uw Lancer Evolution?

Dan is Van Hoof Sport het adres waar u moet zijn.

Wij kunnen de tuning van uw Lancer Evolution van A tot Z verzorgen. Of het nu gaat om een volledige hardware aanpassing, zoals upgrade nokkenassen, after market turbo’s, stroker kits etc. of enkel om een herprogrammering van de standaard ECU.

Wij tunen al jaren rally motoren voor elk type Lancer Evolution. Van deze motoren wordt het uiterste gevergd en ze worden aan de meest extreme omstandigheden blootgesteld.
De ervaring die wij hiermee hebben opgedaan stelt ons in staat om een betrouwbare tuning voor uw Lancer Evolution te maken.

Door gebruik te maken van geavanceerde meetapparatuur en het analyseren van verschillende motor parameters zijn kunnen wij uw motor perfect af te stellen.

Lancer Evo Tuning
lancer-geel-150
Verschillende tuning stages voor de Lancer Evolution.
service-geel-150
Kijk voor onderdelen ook eens bij  Mitsubishi onderdelen en special parts.
contact-geel-150
Voor meer informatie, mogelijkheden en prijzen, neem contact met ons op.

Start typing and press Enter to search