Als opwarmer, dit jaar wel heel letterlijk, voor de tweede helft van het het seizoen werd afgelopen zondag deelgenomen aan de Belgische Short Rally van Kasterlee.  Een wedstrijd die al reeds jaren op de kalender staat van het team en waar ze Piet, door al zijn overwinningen in het verleden, de naam Mr. Kasterlee hebben gegeven.

Tijdens deze wedstrijd is het mogelijk om navigatoren met een daglicentie te laten proeven van het rally rijden, iets waar het team ook dit jaar weer gebruik van had gemaakt.  Zo kunnen familieleden en monteurs de wedstrijd eens vanaf de andere kant beleven, het ervaren van de snelheid en inzien wat de taak van een navigator eigenlijk inhoudt.

Ook dit jaar werd deze wedstrijd weer gebruikt door Arjen om met zijn ex Tommi Makinen Evo 6,5 te kunnen rijden. Sander nam wederom  het stuur over van de Evo X R4 waarmee Arjen en Cindy normaal rijden, om zo wat dingen te kunnen testen.

Het Paradigit Rallyteam kan terug kijken op een nagenoeg probleemloze  wedstrijd. Piet en John kregen tijdens klassementsproef 3 te maken met een probleempje met de koelvin. Hierdoor steeg de motortemperatuur en zakte het  vermogen in, wat resulteerde in wat tijdsverlies. Mede hierdoor bleef het wel heel de wedstrijd spannend in de strijd om de eerste plaats.

Voor Arjen en Marc stonden de eerste proeven in het teken van aanpassen aan de auto. De ex fabrieks Evo 6,5 is toch een hele andere auto als de Evo X R4, hetgeen wat gewenning vereist. Op een lichte touche met een strobaal na, reden zij verder een probleemloze wedstrijd.

Sander en Manfred reden een ijzersterke wedstrijd en wisten zich, ondanks wat experimenten met de remmen en schokdempers, in de top drie te nestelen. Na een hele reeks 3e tijden, besloten zij op de laatste klassementsproef nog een poging te wagen om een snellere tijd te rijden dan Mr. Kasterlee, ze kwamen helaas een luttele seconde te kort.

Met een 1e, 3e en 4e plaats algemeen kon het Paradigit Rallyteam tevreden huiswaarts keren. De 2e plaats was voor Dennis Kuipers die een mooie extra tegenstand bood voor het team. Vol  vertrouwen verschijnt het team nu over ruim 2 weken aan de start van de Hellendoorn Rally.

Start typing and press Enter to search